Om nyrefeltet

Informasjon om Valestrand

Vakre Valestrand er et tettsted på nordeuropas største innlandsøy Osterøy. På øyen bor det i overkant av 8000 mennesker pr. 2018 og omtrent 40%, ca 3200 av de bor i 5281 Valestrandsfossen (postadressen).

Ønsker du å bo både landlig og sentralt så er Valestrand plassen for deg. I det lille sentrumet som beveger seg fra vågen og oppover finner du båtmarina, lege, tannlege, butikker, restauranter, kafeer, barnehager, barneskole, ungdomsskole, idrettsanlegg osv. Rundt sentrum er det badeplasser både i vann og sjø, flotte turområder i skog og mark, samt fjellturer til flotte topper med panorama utsikt over fjell, fjord og hav.

Lokalsamfunnet har aktive lag og organisasjoner som bidrar med både idrett og kultur i bygden. Hvert år er det festival, flere underholdningsbidrag og utallige idrettsarrangementer.

Valestrandsfossen har god kommunikasjon til Åsane/Bergen via holmen sin egen Ole Bull ferge. Den tøffer over fjorden med avgang hver halvtime fra begge sider, noe som gjør veien til Åsane kort og enkel. Man er heller ikke avhengig av ferge da man lett kan reise til Bergen via Osterøy broen/Arna.

Noen kjente stedsnavn i Valestrand er Kvammen, Skår, Rundhovde, Eide, Bakken, Elvik, Røskeland, Burkeland, Loftås, Daltveit, Brakvatne, Erstad, Vardalen, Åsen, Reigstadåsen, Bullaåsen og Reigstad.

De største grendene i 5281 Valestrandsfossen er Hamre, Hjellvik, Raknes og Hauge, i tillegg til Valestrand.

Kjente fjell i nærområdet er Hånipa, Erstadfjellet, Hallandskletten, Burkelandsfjellet, Dalsnipa, Iseggene, Eikelandsfjellet og Nappen.